20150702 130146 SM002

A A A

Wie ben ik
Schilderen Is Doen, de plek in Hoorn en West Friesland voor schilderles(sen) en workshops schilderen.
Ik ben Willy Pickkers. Geboren te Amsterdam. Al in mijn jeugd verhuisd naar West-Friesland en nu woonachtig in Hoorn.

Waarom?
Het creatieve heb ik niet alleen omdat ik een kreeft ben, maar dit heb ik ook van mijn vader en opa die herenkapper was. Naast schilderes, ben ik ook kapster. Een echte "duizendpoot" dus. Ben op zoek gegaan naar innerlijke rust met Reiki. Ik ben geen "zwever", maar na Reiki 1 & 2, heb ik toch meer rust en inspiratie. Ik ben zelfbewuster geworden en er achter dat ik minder materialistisch moet leven, minder willen. Vandaar ook de boedha schilderijen.
Schilderen is nu mijn passie iets wat ik ook graag aan andere wil doorgeven, daarom geef ik lessen en workshops..

Hoe?
Schilderen vanuit mezelf, niet nadenken over wat andere mooi vinden of willen. Eigen kleuren gebruiken en maar zien wat er gebeurd. Daarna je fantasie omzetten in werkelijkheid. Dan pas wordt een doek spannend en mooi.

Nu
Het proces van schilderen voor mij is als volgt: Heel veel nadenken en voelen over wat ik wil en hoe wil ik het. Dan ineens komt het uit het diepst van mijn gevoel, wat ik zelf niet besef. Pas als ik de kwast pak en de kleur opzet, komt er iets boven wat in mijn hoofd verstopt zit. De kleur is meestal mijn stemming. Het onderwerp, dat wat mij op dat moment boeit. Meestal is dat de natuur, hoe groots dit is en hoe verwoestend die kan zijn, of juist zo mooi als het nieuwe leven van een bloem of een nieuw mens. Hoe klein en fragiel we zijn op deze aarde. Veel inspiratie komt ook van foto's uit het nieuws, of zelf uit mijn herinneringen in mijn hoofd. Ik heb een twee jarige opleiding gevolgd in Alkmaar en ben nu gediplomeerd docent tekenen en schilderen. Een eigen stijl heb ik al maar ik zoek nog meer en blijf dit doen. Nieuwe uitdagingen. Ik wil anderen helpen om dit ook te ontdekken. Om te zien wat je kan, wat je wil. Je zal verstelt staan van jezelf.

NABK0001

mijndomein sm